Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2098W

Thais koken

Thais koken
Cursuscode: CUL2098W

De Thaise keuken is wereldberoemd. Het is een gezonde, lichte en zeer smakelijke keuken. Er wonen in Thailand veertig verschillende volkeren en dus is de Thaise keuken zeer divers. Zij maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, verse kruiden en specerijen.
We gaan koken en proeven en net als de Thai de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in één maaltijd, soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter.
Er wordt enthousiast gebruikgemaakt van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten. In deze workshop maak je kennis met de Thaise keuken, technieken en smaken. Ben je er klaar voor om aan de slag te gaan? Na de workshop kan je thuis zelf de heerlijkste gerechten maken. 

De ingrediëntkosten worden tegelijk met het lesgeld geïnd.

Maandag 21 maart 2022
2 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 66,00 plus € 28,00 materiaalkosten.
Mw. T.V.V. (Tiffany) Pham

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T.V.V. (Tiffany) Pham
T.V.V. (Tiffany) Pham
Tiffany Pham komt oorspronkelijk uit Vietnam. Koken en eten is daar de voornaamste dagelijkse bezigheid. Daarom is koken altijd al een grote hobby van Tiffany. Koken doet ze al jaren, maar sinds 2019 heeft ze ook een koksdiploma op zak. Ze heeft passie voor reizen en lekker eten. Ze is een liefhebber van Aziatisch authentieke gerechten; die zijn kruidig, smaakvol en met veel lagen. Deze liefhebberij deelt ze graag met anderen. Tiffany werkt graag met verse kruiden en groenten. Zo heeft ze een aantal producten ontwikkeld, o.a. lemongrass chili oil, die als tafelsambal gebruikt kan worden als een heerlijke toevoeging aan elke maaltijd of bij een dipsaus; en lemongrass chili spread, een pittige, smaakvolle spread voor op brood of crackers, die ook als paste gebruikt kan worden bij warme gerechten zoals vlees, vis en groente. Ze heeft een youtube-kanaal Tiffany’s Food & Travels.