Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2103W

Maak zelf snoep, chips en limonade maar dan gezond

Maak zelf snoep, chips en limonade maar dan gezond
Cursuscode: CUL2103W

Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf verantwoorde tussendoortjes zoals chips, limonade en zoete snoep kunt maken. Want, we zijn er tegenwoordig wel van doordrongen dat je beter niet uit pakjes en zakjes kan koken. We snappen het belang van koken met verse producten, maar tussen de maaltijden door pakken we toch nog wel eens een zak chips, een glas cola of snoep. Maar ook voor de lekkere trek kun je zelf aan de slag en maak je de lekkerste snacks van verse producten. Doordat je veel minder vet, suiker en zout gebruikt dan de fabrikant, snack je vanzelf veel gezonder. Bovendien is het ook nog eens een leuke bezigheid voor jou en je (klein)kinderen. Tijdens de workshop maken we diverse soorten chips, limonade en snoep. Iedere deelnemer neemt zijn zelfgemaakte snacks in zakjes mee naar huis.

De ingrediëntkosten worden tegelijk met het lesgeld geïncasseerd.

Woensdag 12 januari 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 31,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Mw. A. (Annemieke) Geerts
19:30 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Annemieke) Geerts
A. (Annemieke) Geerts
Je zou het natuurlijk niet zeggen van een fanatieke hobbykok, maar als kind lustte Annemieke Geerts bijna niks. Tijdens haar studententijd kreeg ze toch ineens de smaak van het koken te pakken en organiseerde ze het ene etentje na het andere. Later, in haar werk achter de schermen bij diverse televisie-kookprogramma’s, wakkerden de sterrenchefs haar passie voor lekker koken nog verder aan. In 2014 maakte ze haar droom waar en publiceerde ze Het Hollands Maandkookboek. Bevangen door het kookvirus was daar een jaartje later ook het kookblog Mijn Hollandse Keuken en een serie kookworkshops nieuwe stijl. Alles wat ze daarin doet staat in het teken van gezond koken en leven.