Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2102W

Koken met verse Hollandse seizoenproducten

Koken met verse Hollandse seizoenproducten
Cursuscode: CUL2102W

In het kookboek Het Hollands Maandkookboek legt de docent uit welke groenten er per maand van het Hollandse land komen. En zij vertelt ook welk wild we in Nederland hebben en wanneer je dat kunt kopen. Zij kookt uitsluitend met vis uit de Noordzee en alle recepten maakt zij met Hollandse kazen. Want, waarom zou je het van ver halen als we in ons land al zo veel lekkere producten hebben?
In de workshop maken we, afhankelijk van de maand, een recept met uitsluitend Hollandse producten. Zij legt ook uit hoe je de Hollandse producten herkent en waarom het zo belangrijk is daarop te letten.

De ingrediëntkosten worden tegelijk met het lesgeld geïncasseerd.

Woensdag 16 maart 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 31,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Mw. A. (Annemieke) Geerts

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:30 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Annemieke) Geerts
A. (Annemieke) Geerts
Je zou het natuurlijk niet zeggen van een fanatieke hobbykok, maar als kind lustte Annemieke Geerts bijna niks. Tijdens haar studententijd kreeg ze toch ineens de smaak van het koken te pakken en organiseerde ze het ene etentje na het andere. Later, in haar werk achter de schermen bij diverse televisie-kookprogramma’s, wakkerden de sterrenchefs haar passie voor lekker koken nog verder aan. In 2014 maakte ze haar droom waar en publiceerde ze Het Hollands Maandkookboek. Bevangen door het kookvirus was daar een jaartje later ook het kookblog Mijn Hollandse Keuken en een serie kookworkshops nieuwe stijl. Alles wat ze daarin doet staat in het teken van gezond koken en leven.