Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2121W

Gerechten uit het zonnige Zuid-Europa

Gerechten  uit het zonnige Zuid-Europa
Cursuscode: CUL2121W

De Europese landen aan de Middellandse zee, waar denk jij dan aan? Zon, zee, strand, wijn en lekker eten. Wij gaan aan de slag met verse producten, lekkere kruiden en mooie en originele recepten. Maar, wat hebben inwoners van Sicilië, Spanje en Griekenland met elkaar gemeen? Met zekerheid kunnen we zeggen dat ze de Middellandse Zee met elkaar delen en daarmee ook een van de meest geprezen en benijdenswaardige diëten ter wereld: het mediterrane dieet.
Medi = middel en terra = land. Vandaar dat het ook 'het mediterrane dieet' heet, naar de gelijknamige zee. Wat typerend is voor dit dieet is de overdadigheid aan plantaardige producten, vers fruit aan het eind van de maaltijd, een beperking van zoetigheden die geraffineerde suikers bevatten, zuivelproducten, vis en gevogelte, in zeer beperkte mate rood vlees en het gebruik van extra vierge olijfolie. Deze manier van eten was en is vandaag nog iets dat wordt bestudeerd omdat het behoorlijk goed helpt in de strijd tegen obesitas en hart- en vaatziekten. Niet alleen lekker, maar dus ook nog een keer heel gezond. We gaan samen aan de slag met leuke gerechten en daarna aan tafel om te proeven met een glaasje wijn!
De ingrediëntkosten bedragen 18,50 euro en zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Woensdag 13 april 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 39,00 plus € 18,50 materiaalkosten.
Dhr. M. (Marco) van Os, Dhr. T.J. (Tom) Verheul

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marco) van Os
M. (Marco) van Os
Marco van Os en Tom Verheul zijn doorgewinterde horecamensen die bij meerdere gerenommeerde bedrijven als manager en als commercieel expert hebben gewerkt. In hun eigen tijd doen ze waar ze in hun werk niet aan toe komen: heel lekker koken. Liefde moet je delen, vinden ze. En dus ook de liefde voor koken.
T.J. (Tom) Verheul
T.J. (Tom) Verheul
Marco van Os en Tom Verheul zijn doorgewinterde horecamensen die bij meerdere gerenommeerde bedrijven als manager en als commercieel expert hebben gewerkt. In hun eigen tijd doen ze waar ze in hun werk niet aan toe komen: heel lekker koken. Liefde moet je delen, vinden ze. En dus ook de liefde voor koken.