Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2100W

Fermentatie - maak zelf kimchi en zuurkool

Fermentatie - maak zelf kimchi en zuurkool
Cursuscode: CUL2100W

Uitleg wat fermentatie eigenlijk is, welke soorten fermentatie er zijn, uitleg welke producten, die we dagelijks kopen, gefermenteerd zijn (yoghurt, wijn, brood) en waarom gefermenteerd voedsel zo gezond is. De docent laat de deelnemers zelf zuurkool maken en laat zien hoe je van zuurkool ook kimchi kunt maken. Kimchi is een Koreaanse soort zuurkool die erg goed is voor je darmflora. De deelnemers krijgen allemaal een potje kimchi mee naar huis, samen met het recept om thuis aan de slag te gaan. Voor deze workshop is geen kook-apparatuur nodig. De deelnemers nemen zelf een glazen pot mee die we tijdens de cursus vullen en die ze gevuld mee naar huis mogen nemen.

De ingrediëntkosten worden tegelijk met het lesgeld geïncasseerd.

Woensdag 10 november 2021
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 25,00 plus € 2,50 materiaalkosten.
Mw. A. (Annemieke) Geerts

Mee te brengen door cursist: leeg conservenpotje. Na afloop maken we de gebruikte materialen en het lokaal schoon.

19:30 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Annemieke) Geerts
A. (Annemieke) Geerts
Je zou het natuurlijk niet zeggen van een fanatieke hobbykok, maar als kind lustte Annemieke Geerts bijna niks. Tijdens haar studententijd kreeg ze toch ineens de smaak van het koken te pakken en organiseerde ze het ene etentje na het andere. Later, in haar werk achter de schermen bij diverse televisie-kookprogramma’s, wakkerden de sterrenchefs haar passie voor lekker koken nog verder aan. In 2014 maakte ze haar droom waar en publiceerde ze Het Hollands Maandkookboek. Bevangen door het kookvirus was daar een jaartje later ook het kookblog Mijn Hollandse Keuken en een serie kookworkshops nieuwe stijl. Alles wat ze daarin doet staat in het teken van gezond koken en leven.