Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE2063B

Het schilderij van je leven

Het schilderij van je leven
Cursuscode: CRE2063B

Deze les is een speelse combinatie van creativiteit, ontspanning, plezier en persoonlijke ontwikkeling. We maken een schilderij met kleuren en (organische) vormen aan de hand van zaken die in jouw leven belangrijk zijn. Met onderstaande 5 stappen maak je een opzet met vormen en kleuren en situaties die in jouw leven een prominente plaats innemen. Vanzelf ontstaat dan de basis voor een schilderij dat je met acrylverf op schilderdoek zet. Het Schilderij van je Leven" wordt gemaakt volgens jouw persoonlijke ontwikkeling.

Stap 1. We onderzoeken 10 tot 12 items in jouw leven die belangrijk voor je zijn: werk, gezin, ontspanning, huishouden, sport etc. Hoe belangrijker het item voor je is, des te groter het vlak.
Stap 2. Geef elk item de kleur die er voor jouw gevoel bij past.
Stap 3. Op je gekregen schetspapier maak je nu met potlood een verdeling van 10 tot 12 stukken zonder liniaal. Geef ze met kleurpotlood de kleuren die je eerder bedacht hebt. Maak eventueel nog een of twee schetsen.
Stap 4. Vraag jezelf af of deze tijdsbesteding klopt. Ben je daar tevreden over? Wat voedt mij in dit leven? Is daar voldoende ruimte voor? Wat wil ik eventueel veranderen in mijn leven en welke stappen zijn daar voor nodig?
Stap 5. Tot slot schilder je jouw indeling met acrylverf over op je schilderdoek "Het schilderij van jouw leven".

Geef het schilderij een mooi plekje in huis en kijk er regelmatig naar! Met deze workshop wil de docente jou een ontspannen avond bieden waarbij je en passant ook nog iets over jezelf en jouw leven ontdekt.

Dinsdag 26 oktober 2021
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 29,00 plus € 10,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. W.M. (Wike) de Klerk

Materialen die gebruikt worden: verf, schetspapier, schilderdoeken (te betalen aan de docent).

19:30 - 21:30
Locatie: 't Centrum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
W.M. (Wike) de Klerk
W.M. (Wike) de Klerk
Wike de Klerk is opgeleid tot kunstzinnig therapeut. Dat houdt in dat zij kunst als medicijn heeft leren inzetten als middel om gezondheid en welzijn te bevorderen bij de mens die iets te verwerken heeft. Dat doet zij al 10 jaar met veel plezier. Wike geeft naast therapie ook graag workshops en cursussen op het grensvlak van ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Haar motto is: "Tekentalent of -ervaring heb je niet nodig". Het plezier in tekenen staat voorop. Want plezier ontspant en daar knap jij weer van op!