Maak je eigen website; WordPress voor beginners

Cursuscode: MEM0296W

WordPress is het meest gebruikte en gebruiksvriendelijke content managementsysteem voor het maken van websites. Met WordPress bouw je gratis, snel en efficiënt een fraaie website. WordPress wordt voor veel verschillende websites gebruikt. Van een persoonlijke blog tot een corporate website of webshop.

Deze cursus neemt je stap voor stap mee naar de realisatie van jouw website. Enige beheersing van een computer zoals tekstverwerking en fotobewerking is aanbevolen, maar ervaring in het maken van websites en verregaande kennis van HTML en programmeren is zéér zeker niet nodig. Na een korte introductie op het gebied van internet en websites beginnen we meteen met de online-installatie van WordPress, en zo met de eerste stap naar je eigen website. In de vier lessen gaan we van installatie tot fijn afstemming. We werken meteen online en behandelen alle noodzakelijke en basis onderdelen van een complete WordPress website. Alle benodigde programma’s, zowel voor de bouw van de website als voor het maken van de content, zijn gratis beschikbaar. Op de leslocatie zijn computers aanwezig. Graag wel doorgeven als u daarvan gebruik wilt maken.

Met elke laptop PC of MAC, met elk besturingssysteem XP, VISTA of Windows 10 en OS 9 of OS 10 is het mogelijk aan de cursus deel te nemen, zolang er maar een moderne browser op zit. Denk hierbij aan de laatste versies van Mozilla Firefox of Google Chrome. Ook Safari en Internet Explorer kunnen gebruikt worden.

 

Meer informatie: 
  • Deze activiteit gaat door, inschrijven is nog mogelijk
  • Vanaf maandag 29 januari 2018 van 20:00 uur tot 22:00 uur
  • 4 lessen van 2 uur (klik hier voor de lijst met data en tijden)
  • Prijs: € 80,00
  • Docent: Dhr. H.J. (Hendrik-Jan) Wansink (klik hier voor meer informatie)
  • Mee te brengen door de cursist: eigen laptop. Mocht u niet over een laptop beschikken, wilt u dit dan vooraf even doorgeven?
  • Locatie: MBO Rijnland/ID college, Woerden (klik hier voor de adres gegevens)