Kunstbus Leuven, België

Cursuscode: KEC0217W

We bezoeken dit jaar met de kunstbus Leuven. Museum M in het historisch centrum van Leuven springt in het oog met een mix van oude en hedendaagse kunst. Het is een strak museumcomplex rondom het oude stadsmuseum, compleet met een centrale binnentuin en een dakterras dat een adembenemend uitzicht biedt over de oude binnenstad van Leuven. Tel daarbij nog de M-Schatkamer van Sint-Pieter, op twee minuten wandelen van museum M, en een bezoek aan M is een totaalervaring. Een rijke collectie van meesters uit de zevende eeuw tot die van 2017. In de Sint-Pieter hangt het mooiste schilderij van Leuven: Het Laatste Avondmaal van Dirk Bouts. Het is het enige kunstwerk van een Vlaamse primitief dat nog op exact dezelfde plaats hangt waarvoor het is bedoeld.  

Programma: Vertrek uit Woerden (nu gepland) 08:00 uur. Bij aankomst in museum M te Leuven krijg je eerst een kop koffie/thee aangeboden. Daarna is er een rondleiding door museum M. Hierna lunch je op eigen gelegenheid in de binnenstad.

Het kaartje van museum M geeft ook toegang tot de M-schatkamer van Sint Pieter. Je kunt die 's-middags op eigen gelegenheid bezoeken. Er is een audiotour aanwezig, maar je kunt de middag ook anders invullen. Er zijn vele mogelijkheden in Leuven: bijvoorbeeld een rondleiding van een uur in het Stadhuis om 15:00 uur. Daar is onze groep te groot voor, je kunt daar zelf voor reserveren. Dit kost €4 en is te doen via deze link
Vertrek naar Woerden is gepland om 16:30 uur. 

De prijs is inclusief toegang tot het museum, rondleiding en één kopje koffie. Eventuele toeslagen en lunch zijn voor eigen rekening.  Prijs- en programmawijzigingen voorbehouden. De definitieve vertrek- en aankomsttijd ontvang je een week voor vertrek.

Meer informatie: 
  • Deze activiteit gaat door, inschrijven is nog mogelijk
  • Op zaterdag 2 juni 2018 van 08:00 uur tot 18:00 uur
  • 1 excursie van 10 uur
  • Prijs: € 38,75
  • De vertrek- en aankomsttijden zijn nog niet definitief. Je hoort deze uiterlijk een week voor vertrek.