Belgische keuken

Cursuscode: CUL0200W

Tijdens deze kookworkshop ontdek je de rijke Belgische keuken! In België hebben ze een speciale aandacht voor de kunst van eten en koken. De culinaire Belgische geneugten gaan dan ook beslist verder dan simpele wafels, mosselen en frieten, in tegenstelling tot wat veel toeristen denken. Door haar rijke historie wordt België gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan invloeden. In het zuiden heeft de Waalse keuken veel trekken van de Franse keuken, met gerechten die hun oorsprong aan beide zijden van de grens hebben. In het noorden wordt culinair Vlaanderen veelal maritiem beïnvloed door Nederland, terwijl Brussel een leuke mengelmoes is van Wallonië en Vlaanderen. Deze vrolijke diversiteit vinden we terug op de borden in de restaurants en aan de eettafel thuis; en tijdens deze workshop op jouw bord!

De ingrediëntkosten worden tegelijk met het lesgeld geïncasseerd. 

Meer informatie: 
  • Deze activiteit is vol, u kunt zich niet meer inschrijven.
  • Op woensdag 18 april 2018 van 19:00 uur tot 22:00 uur
  • 1 workshop van 3 uur
  • Prijs: € 33,00 plus € 15,00 materiaalkosten.
  • Docenten: Dhr. M. (Marco) van Os, Dhr. T.J. (Tom) Verheul (klik hier voor meer informatie)
  • Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.
  • Locatie: MBO Rijnland (klik hier voor de adres gegevens)